top of page

ILMU

ILMU on karjalaisen elokuvatrilogiamme kolmas ja viimeinen elokuva. Sen teemana on syntymä ja siihen liittyvä karjalainen mytologia ja ritualismi. Tarinassa nainen saapuu kesämökkiin metsän keskelle ja asettuessaan taloksi, kohtaa niin oman historiansa, juurensa ja tulevankin. Elokuva kuvattu vuosien 2022-2023 aikana ja se sai ensi-iltansa Helsingin Maunula-talossa marraskuussa 2023 sekä Outokummun Elokuvateatteri Maritassa 1.12.2023. Lisäksi elokuva on esitetty Savonlinnan Kulttuurikellarissa, Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitoksella Espoossa, Kino Sõpruksessa Tallinnassa, Elektriteaterissa Tartossa sekä Teatteri Avoimissa Ovissa Helsingissä.

Seuraavat julkiset esitykset:

11.2.2024 klo 15.00 Kino Sihis / Näyttämö, Koskikatu 8 Joensuu. Dorogu -elokuvatrilogian näytös. Ilmainen sisäänpääsy. Trilogian ohjaaja ja apulaisohjaaja mukana keskustelemassa yleisön kanssa näytöksen jälkeen.

13.2.2024 klo 18.00 Baltic Film, Media and Arts School, Supernova -sali, Tallinnan yliopisto, Tallinna. Dorogu -elokuvatrilogian näytös. Ilmainen sisäänpääsy.

11.4.2024 klo 18.00 Kulttuurisalonki Villa Emera,  Via Imera 8, Roma. Sisäänpääsy 5 €. Lue lisää: https://villaemera.art/kulttuurisalonki

15.6.2024 klo 12.00 Finno Ugric Film Festival. Dorogu-trilogian näytös ja yleisökeskustelu. Eesti Rahva Muuseum, Viron kansallismuseo, Tartto, Viro /Euroopan kulttuuripääkaupunki

30.6.2024 klo 12.00 Kihaus Folk -festivaali. Dorogu-trilogian näytös. Rääkkylä

ILMU THUMB.png

ROOLEISSA:

 

NAINEN

ANNA HAKKARAINEN

 

RUNONLAULAJA & LOITSIJA

LEA TAJAKKA

 

TALON PUAPONAISET

NENNE AMNELL

LIISA HEISKANEN

 

HAUKKANEITO

KLAUDIA SINKKONEN

 

VAUVA

AADA PESONEN

 

ROTINANTUOJANEIDOT

LYDIA SINKKONEN

FRIDA SUNDSTRÖM

AMELIA SUOMI

 

METSÄN NAISET

MILLA HÄRKIN

SAIJA TEIRIKANGAS

KATRI TIKKA

JONNA MARTIKAINEN

JOHANNA LAAKSO

 

KUUSIKON HENGET

JOHANNA NUUTINEN

MARIANNE SUOMI

MINNA KARTTUNEN

 

METSÄN LAPSET

VIOLA HÄRKIN

JOONA VIRKKULA

bottom of page